Uutiset

Siltasalissa kuultiin keskiviikkona 2.10.2024 vierailijaluento tuotteistamisesta ja viestinnästä luovilla aloilla, kun tuotteistamiseen erikoistunut Johanna Muhonen (kulttuurituotannon lehtori, Humak) saapui puhumaan Musiikkikampuksen opiskelijoille ja henkilöstölle.

Luennolle osallistuneet saivat mukaansa arvokkaita oppeja oman työn tuotteistamiseen ja viestintään riippumatta siitä millaiseen luovien alojen rooliin olivat suuntautuneet. Paikalla olikin ilahduttavasti opiskelijoita kaikista Musiikkikampuksen oppilaitoksista: Gradiasta, Jamkista ja Jyväskylän yliopistosta. Luentoa saapui kuuntelemaan myös oppilaitosten henkilöstöä. Tuotteistamista käsiteltiin osallistujien omista yksilöllisistä lähtökohdista lyhyiden pohdintatehtävien kautta. Luennon aihe ja sisältö selvästi kiinnostivat osallistujia, sillä yleisöstä innostuttiin esittämään useita lisäkysymyksiä erilaisista viestinnällisistä skenaarioista.

Jatkoa varten Muhonen vinkkasi Lookout-hankkeen verkkosivuston lookout.humak.fi, jossa pystyy hyödyntämään Lookout-työkalua oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen ja tuotteistamiseen. Vuosina 2021-2023 toimineessa Lookout-hankkeessa olivat mukana Humakin lisäksi myös kaikki Musiikkikampuksen oppilaitokset; Gradia, Jamk ja Jyväskylän yliopisto.

Suomalainen musiikkikampus tarjoaa aktiivisesti opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen erilaisia vierailevia työpajoja, luentoja, mestarikursseja sekä konsertteja laajalla tyylilaji- ja aiheskaalalla. Tällaiset sisällöt tuovat oman opetuksemme tueksi uusia näkökulmia ja syötteitä sekä edistävät jatkuvaa oppimista ja kehittymistä.

Luento toteutettiin Suomalaisen musiikkikampuksen ja Humakin yhteistyönä. Vastavuoroisesti Humakin kulttuurituottajaopiskelijat pääsevät mm. tutustumaan tapahtumien tekniseen tuotantoon syksyn Loisto-konserttien yhteydessä.

Kuva: Sannina Salin