Asiantuntijat

Olen yli 25 vuoden opettajankokemuksen omaava väitöskirjatutkija. Olen tuplamaisteri (JYU, musiikkikasvatus ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, kuoronjohto). Joku saattaa tuntea minut nimellä Äänitimpuri. Väitöstutkimukseni aiheena on Ryhmälauluopetus nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä. Olen suunnitellut ja toteuttanut ryhmälauluopetukseen soveltuvan opintojakson lukioon ja testannut siihen liittyvän opetusmateriaalin toimintatutkimuksena lukiokoulutuksen arjessa. Opetusmateriaali tullaan julkaisemaan erikseen. Tutkimukseni nojaa vahvasti holistiseen ihmiskäsitykseen, somatiikkaan, polyvagaaliseen teoriaan ja positiiviseen pedagogiikaan ja se liikkuu musiikkikasvatuksen sekä hyvinvointitutkimuksen rajapinnassa.

Olen erikoistunut kokonaisvaltaiseen äänen- ja kehonkäytön opettamiseen erityisesti ryhmäkontekstissa hyvinvointinäkökulman ollessa opetukseni keskiössä. Olen koulutukseltani myös psykofyysinen hengitysohjaaja ja suomalaisen terveysliikuntamuodon ASAHin B-tason ohjaaja. Laaja-alainen kiinnostukseni ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ilmenee myös kirjoittamissani oppikirjoissa: Tunne kehosi -vapauta äänesi, Äänitimpurin käsikirja (Sulasol, 1. painos 2003, 7. painos 2023) ja Finding a Fully Functioning Voice. A holistic and integrative approach to group vocal developmentm (Sulasol 2020)

Olen toiminut luokan- ja musiikinopettajien kouluttajana, kuoronjohdon opettajana, kuoronjohtajana ja kuorolaisten kokonaisvaltaisen äänen- ja kehonkäytön kouluttajana yli 25 vuoden ajan niin Suomessa kuin ulkomailla (esim. Ruotsi, Viro, Saksa, Yhdysvallat ja Singapore). Koulutan myös vapaan sivistystyön kentällä sekä varhaiskasvatuksen puolella. Teen koulutuksia edelleen, joten jos kiinnostaa, laita ihmeessä viestiä tulemaan! Toimiminen kuorokilpailujen tuomarina/arvioijana ei ole minulle myöskään vierasta. Minulla on myös kokemusta taiteen tutkimuksen perusteiden opettamisesta sekä opinnäytetöiden ohjauksesta mm. Savonia ammattikorkeakoulusta.

Mari Koistinen

Jyväskylän yliopisto
Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
Väitöskirjatutkija
mari.k.koistinen@jyu.fi